top of page
picto logo_Orange clair_edited.png

DigiTrein 

De digitale wereld staat niet stil. Meer zelfs: we zitten op een digitale sneltrein. Sommigen kunnen goed volgen, anderen ondervinden moeilijkheden.

Om tegemoet te komen aan de vraag naar digitale ondersteuning is de DIGITREIN uitgewerkt.

De Digitrein is een project met als doel de Brusselse ouderen digitaal te versterken en spoort langs de verschillende Brusselse gemeentes (de Digistations).

De Digitrein komt langs met twee trajecten: het traject van digitale ondersteuning (in groep en individueel) voor ouderen én het vormingstraject voor iedereen die ouderen digitaal wil (leren) ondersteunen (DigiTrainer).

Capture d’écran (295).png

De digitale ondersteunings- en leermogelijkheden voor ouderen worden aangeboden in de vorm van individuele ondersteuning (Digidokter, 4 sessies), ondersteuning in groep (Digicafé, 2 sessies) en leer- en oefenmoment per thema (Digiworkshops, 6 sessies).

Het vormingstraject van de Digitrein (tot digitaal ondersteuner) bestaat uit een volledige dag vorming (DigiTrainer) en het meelopen gedurende het gehele Digitrein traject (voorzien voor ouderen) om extra ervaring en expertise op te doen.

 

In september 2022 start de Digitrein in Sint-Agatha Berchem (GC De Kroon en LDC Ellips), Neder-over-Heembeek (ADO Icarus) en centrum Brussel (Brussels Ouderenplatform).

Vanaf januari 2023 spoort de Digitrein verder door Brussel.

 U vindt alle informatie betreffende de DigiTrein en de Digistations op de website:  www.digitrein.be 

picto logo_Orange clair_edited.png
Pers
WhatsApp Image 2022-09-06 at 13.09.11.jpeg
WhatsApp Image 2022-09-06 at 13.08.35.jpeg
00:00 / 00:51
bottom of page