top of page

Wat gebeurt er op de grond? De leden van het platform zijn zeer actief. Deze enquête zal ons in staat stellen te zien wat de leden doen, en misschien anderen te inspireren. 

RedCrossLogoFRNL.png
  • Rode Kruis - sociaal link

 

Vrijwilligers worden soms geconfronteerd met moeilijke situaties wanneer zij mensen bezoeken, vooral als deze mensen in een woonzorgcentrum wonen. Daarom organiseert het Rode Kruis op 31 januari een themadag over communicatie en interactie met mensen die hun autonomie verliezen. Daarnaast zal Senior Montessori spreken over cognitieve stoornissen, het procedurele en declaratieve geheugen, de grondslagen van de methode en zal de dag animeren door rollenspelen.

Het Rode Kruis zal voor de vrijwilligers van het Samen Toujours netwerk enkele plaatsen ter beschikking stellen. 

Meer informatie volgt.

  • Accolage

 Actie "samen tegen eenzaamheid "

Met deze eindejaarsactie probeert Accolage het isolement en de eenzaamheid van ouderen in Brussel te bestrijden. De burenhulpnetwerken organiseren gezellige uitstapjes, winterwandelingen en ontmoetingen tussen buren. Er zijn meer dan 250 huisbezoeken gepland voor de meest geïsoleerde en minst mobiele ouderen. Accolage moedigt de buren in deze netwerken aan om bij hen thuis te komen met een klein verrassingspakket met fruit, zeep, enz. en een door hen geschreven persoonlijk kaartje. Dit is een manier om hen te laten weten dat Accolage aan hen denkt en hen een beetje vriendschap aanbiedt voor het einde van 2022.

ACCOLAGE_Toolkit_1-15.png
  • Bras dessus Bras dessous

 

Als eindejaarsactie organiseert Bras dessus Bras dessous een geldinzamelingsactie!

Nodig Maria uit om de feestdagen in goed gezelschap door te brengen, want op het einde van de maand organiseert Bras dessus Bras dessous een groot eindejaarsfeest!

Onze ouderen en vrijwilligers van zowel Brussel (Vorst, Ukkel en Anderlecht), als Wallonië (Ottignies Louvain-la-Neuve, Rixensart en Nijve)l zullen zich rond één grote tafel verzamelen om de feestdagen in goed gezelschap door te brengen!

Om dit mogelijk te maken hebben we natuurlijk donaties nodig.

Eén maaltijd kost 24 euro. Als u 2 maaltijden aanbiedt voor 48 euro kost jou  dat, dankzij het belastingsvoordeel*, bijna hetzelfde (26,40 euro) als doneren voor één persoon...

Meer informatie op https://www.brasdessusbrasdessous.be

Aarzel niet om deze actie in jouw netwerk te delen of te verspreiden!

Logo BdBd_Rond_ombre.png
Kopie van Kopie van Foto Website DigiSenior (7).png
afbeelding001.png
  • CitiSen - Maison Biloba Huis

 

Tussen 2018 en 2022 heeft de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) drie proefprojecten gefinancierd - CitiSen, Senior Solidarités en Zoom seniors - die tot doel hebben een geïntegreerd model van bijstand en zorg in de Brusselse wijken uit te testen. Deze projecten hadden als doel ouderen wonende in deze wijken de kans te geven om zo lang als mogelijk en in goede omstandigheden thuis te blijven wonen. 

De drie projecten werden ontwikkeld in wijken in de gemeenten Schaarbeek, Etterbeek, Brussel-Stad en Sint-Gillis. Zij varieerden zowel wat betreft het profiel van de ouderen op wie de projecten waren gericht als wat betreft de dynamiek en de strategieën die werden ingevoerd om aan hun behoeften te voldoen.

Aan het eind van de vier jaar durende proefperiode was het de bedoeling lessen te trekken en elementen over de overdraagbaarheid van deze proefprojecten naar het Brusselse Gewest over te dragen. In deze context heeft het Brussels Hoofdstedelijk Observatorium voor Gezondheid en Welzijn beroep gedaan op de expertise van universitaire onderzoekers.

Het verslag zal binnenkort voor iedereen beschikbaar zijn.

bottom of page