Samen Toujours biedt haar diensten aan haar leden. Elke persoon of organisatie die een netwerk van buurtsolidariteit opstart kan lid worden van het platform: burgers, een OCMW, een buurthuis, een sociale huisvestingsmaatschappij, een lokaal diensten centrum, …

 

Onze leden

Logo BdBd_Rond_ombre.png
  • Bras dessus Bras dessous

De VZW Bras Dessus Bras Dessous werd in december 2015 opgericht en creëerde een solidariteitsnetwerk in een wijk van Vorst. Nu is dat netwerk uitgebreid over de hele gemeente Vorst. Bras dessus Bras dessous begon een nieuw initiatief in Ukkel in oktober 2018. Dit verbindt alleenstaanden of verontruste ouderen met jongere buren.  Zij kunnen af en toe, in functie van het beschikbaarheid, wat tijd en aandacht aan hun oudere buren besteden of een helpende hand zijn, ... Deze actie heeft als doel de senioren uit hun isolement te halen en hun de kans te geven om hun steentje bij te dragen, om actief te zijn in de samenleving. Door verschillende actoren (vrijwilligers, buren, verenigingen) hierbij te betrekken, versterken deze vertrouwensbanden  de dynamiek van een wijk.

Logo_kenniscentrum_RGB_buurtpensioen.jpg
  • Buurt Pensioen

Het BuurtPensioen - Pens (i) onsQuartier is een project van het Kenniscentrum Welzijn, Wonen, Zorg. Dit zijn burenhulpnetwerken op wijkniveau, waarbij eenzame senioren hun persoonlijk netwerk kunnen versterken, hulp kunnen vinden voor kleine zorgvragen zoals een bezoek, boodschappen doen, begeleiding bij het gebruik van openbaar vervoer, .... Het netwerk is gebaseerd op solidariteit en wederkerigheid. Iedereen kan op een bepaald moment om hulp vragen en op een ander tijdstip hulp verlenen naargelang ieders  wens en vaardigheden. De deelnemers ontmoeten elkaar regelmatig en hebben dan een leuke tijd samen. Dit resulteert vaak in nieuwe initiatieven zoals een gemeenschappelijke maaltijd, een wandeling, ... Het eerste netwerk werd opgestart in 2014 in Neder-Over-Heembeek. Sindsdien hebben verschillende nieuwe netwerken de dag gezien in  Brussel-Noord, in Brussel-Centrum, Laken, Elsene, Jette, Molenbeek en Evere.

Interactieve kaart

 
Carte interactive.jpg
Zetel : 
Samen Toujours
Lakensestraat 76 bus 2
B-1000 Brussel
In samenwerking met
PARTENAMUT_logo_tagline_RVB.jpg

Contact  :  0483/ 63.63.76 - e-mail : hello@samentoujours.be