top of page
Formation DigiSenior

Digisenior: een netwerk voor en door senioren 

picto logo_Orange clair_edited.png

Om de digitale kloof te helpen verkleinen, heeft Samen Toujours het project Digisenior gelanceerd, waarbij lessen informatica worden aangeboden aan de senioren binnen de deelnemende netwerken. 

Geïnspireerd op een project van #Warned, biedt SamenToujours informatieve sessies aan, waar technologie en computerkennis heel simpel uitgelegd wordt door een digitale experte Sara van Digibeta.

 

Tijdens een reeks informatieve sessies zullen de leden van de verschillende burenhulpnetwerken de kans krijgen om onder leiding van Sara kennis te laten maken met verschillende IT-tools: WhatsApp, Zoom, FB, online veiligheid, enz.

 

Na het succes van het door de VGC - Connecting Brussels gefinancierde project van mei tot juli 2021, kan het project nu worden verdergezet met steun van de Koning Boudewijnstichting.  

 

Digibuddies

Deze sessies bieden ook de mogelijkheid aan de deelnemers om "digibuddies" te worden. Wat houdt dit concreet in? Als je voldoende overweg kan met de computertechnologie en je voelt je comfortabel genoeg om andere leden van het netwerk te helpen met specifieke computerproblemen, dan kan je aangesteld worden als "digibuddy", die deelnemers ook doorheen het jaar kan helpen met vragen rond technologie en informatica. Dit kan voor jou de ideale manier zijn om niet alleen kennis te delen maar ook nieuwe mensen te ontmoeten.   

Doelstellingen 
Tijdens de sessies kunnen senioren rustig kennismaken met de basis van computerkennis, en dan voornamelijk met het gebruik van sociale apps die het contact met anderen een stuk makkelijker kunnen maken.

 

Senioren worden daarnaast ook gekoppeld aan zogenaamde ‘digitale buddies’ en mede-helpers die hen in het buurtnetwerk steeds kunnen ondersteunen. Zo staat er bij vragen of problemen altijd iemand ter jouw beschikking!  

picto logo_Orange clair_edited.png

Partners

P1365528.JPG

DigiSenior sessie in Molenbeek

©Mouhammadou Sy

P1365639.JPG

Session DigiSenior à Jette 

©Mouhammadou Sy

Lessen en vooral lesgeefster zijn geweldig! Super interessant. Het geeft me moed om dit verder te blijven doen.  

(Bernadette)

P1365670.JPG

©Mouhammadou Sy

Session DigiSenior à Jette

Bernadette

vgc_logo_n_verticaal_zwart.png
kbs_logo_fr_edited.png
logo_Blue_digibeta.png
CB_website-header_1300x390px.png
#warned_edited.png
bop logo_edited.png
bottom of page